Secretaressedag

Sommige managers laten graag hun waardering blijken en verrassen de secretaresse met een kleinigheidje. Erg leuk en attent altijd!

In de loop der jaren heb ik het zelf ook meegemaakt. Van bonbons tot bossen bloemen. Maar ook weleens geen attentie; vergeten … Gelukkig maak ik mij daar niet zo druk om. Als secretaresse heb ik het ook weleens meegemaakt dat ik voor alle secretaresses bloemen had geregeld, behalve mijzelf. Beetje gek om jezelf te verrassen. En wat bleek: niemand had aan mij gedacht. Komt vaak genoeg voor! Het is zo vanzelfsprekend dat je als (directie)secretaresse alles voor iedereen regelt. Vaak op de achtergrond.

Overigens vind ik secretaressedag net zoiets als Valentijnsdag. Een beetje commercieel is het wel, in mindere mate. Ik heb geen attentie nodig om gewaardeerd te worden. Vaker tussendoor horen dat ze blij met mij zijn laat de kleine rimpeltjes bij mijn ogen toch ook wel bewegen. Maar wat ik zie om mij heen is dat dit best vaker mag gebeuren. Je ziet dat mensen toch niet snel complimenteren. Waarom niet? Heerlijk toch om een verdient compliment weg te geven, het motiveert! Een belangrijk aspect op de werkvloer. Gunnen en geven!

Terugkomend op de secretaressedag. Voorheen fungeerde de secretaresse op de achtergrond. Was dit de reden dat ze vaker vergeten werden en secreteressedag werd ingeroepen? Om ze te bedanken voor de inzet? Tegenwoordig staat de secretaresse haar mannetje en treedt ze veel vaker op de voorgrond. Minder dienend, maar meer sturend en faciliterend. Is secretaressedag dan nog wel nodig?

Persoonlijk vind ik het leuk dat deze dag bestaat, maar als het niet zou bestaan zou ik het ook niet missen. Het leukste beroep met een behoorlijk groot takenpakket. Het is meer dan terecht dat directieleden en managers trots op ons zijn. Want wij als secretaresses nemen hen vele zorgen weg. Dat blijkt maar weer als alles op rolletjes loopt.

Hoe denk jij hierover?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.