Uw eigen personal assistant

Personal assistant vs virtual assitant Als virtual assistant ondersteun ik ondernemers en zelfstandig professionals. Dit gebeurt vanuit mijn eigen kantoor. Hierdoor is er meer focus op het werk en worden zaken Lees meer

Personal assistant vs virtual assitant

Als virtual assistant ondersteun ik ondernemers en zelfstandig professionals. Dit gebeurt vanuit mijn eigen kantoor. Hierdoor is er meer focus op het werk en worden zaken tijdig afgerond. Virtual assistant is een nieuw begrip. Je hebt ze in vele soorten. De één houdt zich bezig met grafisch design, de ander met Social Media en weer een ander met het secretariële. Heel breed dus, want vaak zijn ze van alle markten thuis.

Wat ik zonet al schreef: de virtual assistant is in opkomst. Bij steeds meer ondernemers en zelfstandig professionals is het duidelijk wat de meerwaarde hiervan is. Op de allereerste plaats: het ontzorgen waardoor de ondernemer zich kan focussen op zijn eigen werk.  Op de tweede plaats: de flexibiliteit. En op de derde plaats: Lage kosten omdat je niemand in dienst hoeft te nemen. Gewoon inzetten wanneer het jou uitkomt en voor een x aantal uur. Het gebeurt allemaal op afstand. Een persoonlijk gesprek is ook geen probleem. Vaak wordt er zo nu en dan afgesproken (real life of via Skype).

Een virtual assistant is dus een personal assistant (PA) op afstand. En werkt vanuit een eigen kantoor.

In 2017 zal de virtual assistant zich nog meer laten zien. Want steeds meer ondernemers ervaren het gemak hiervan. Dit geldt ook voor mij. Er zijn ondernemers die mij een paar uur per week inzetten om secretariële, administratieve en financiële taken op te pakken. Erg leuk natuurlijk en ook heel divers. Zij zitten nergens aan vast. En alleen de uren die ervoor zijn gebruikt worden uiteraard gefactureerd. Een meerwaarde is ook dat de virtual assistant zelf ondernemer is. Hierdoor zijn er vele raakvlakken. Het zorgt voor efficiëntie. Omdat ik mijn eigen kantoor heb ben ik ook veel flexibeler. Mijn werktijden zijn van 09.00 uur tot 19.00 uur.

Dus de term ‘virtual assistant’ zie je vaker voorbij komen in 2017.